El proper 9 de maig tenim un trànsit de Mercuri per davant del Sol. Esperem que el temps ens acompanyi i puguem fer una bona observació i enregistrar el trànsit.
El proper mo serà fins el 2019.

 

 

 

Aquí podeu veure un trànsit de Venus:

http://perso.wanadoo.es/acapell/PillaVenus-CAST.htm

 

  SISTEMA SOLAR

 El Sistema Solar és un sistema planetari de la galàxia Via Làctia que es troba en un dels seus braços: l'anomenat Braç d'Orió. Està format per una única estrella anomenada Sol, que dóna nom a aquest sistema, i per vuit planetes, més el conjunt de planetes nans que orbiten al voltant de l'estrella, dels quals són més coneguts : Plutó, Eris, Ceres,...

El Sistema Solar es troba a uns 28 mil anys-llum del centre de la Via Làctia, que és la nostra galàxia.l

Els planetes i tots els altres cossos del sistema solar orbiten al voltant del Sol, en la mateixa direcció seguint òrbites el·líptiques en sentit antihorari  vist des de sobre del pol nord del Sol.. El pla en què giren és l'eclíptica, amb un grau d'inclinació variable: així, Plutó té una inclinació respecte l'eix de l'eclíptica de 18º.

 

 

Els cossos que formen el Sistema Solar  són:

SOL: Una estrella de tipus espectral G2 que conté més del 99% de la massa del sistema solar. Té un diàmetre de 1.400.000 km. i es compon d'un 70% d'hidrogen,  un 25% d'heli i una mica d'oxigen, carboni, ferro i altres elements.Perspectivas actuales sobre la existencia de vida en el Sistema Solar (resumen,abstract)
por Albert Capell Brugués

Iniciada una nueva exploración del planeta Marte y completada la exploración preliminar del Sistema Solar, nos atrevemos a extraer las primeras conclusiones sobre el viejo problema que ha cautivado el interés del hombre: la posible existencia de vida en otros planetas de nuestro sistema solar.

“Que poco razonable sería suponer que, aparte de la Tierra y del cielo que percibimos, no existiesen otros cielos y otras “Tierras” (Teng Mu, filósofo chino del s. XIII.)
Giordano Bruno (1548-1600), filósofo del Renacimiento, murió quemado por las llamas de la hoguera de la Inquisición. Fue condenadot a ser quemado vivo. Qué crimen terrible había cometido ? Tuvo la osadía de pensar que la Tierra no era tal vez el único astro del Universo que tenía vida !