El proper 9 de maig tenim un trànsit de Mercuri per davant del Sol. Esperem que el temps ens acompanyi i puguem fer una bona observació i enregistrar el trànsit.
El proper mo serà fins el 2019.

 

 

 

Aquí podeu veure un trànsit de Venus:

http://perso.wanadoo.es/acapell/PillaVenus-CAST.htm

 

  SISTEMA SOLAR

 El Sistema Solar és un sistema planetari de la galàxia Via Làctia que es troba en un dels seus braços: l'anomenat Braç d'Orió. Està format per una única estrella anomenada Sol, que dóna nom a aquest sistema, i per vuit planetes, més el conjunt de planetes nans que orbiten al voltant de l'estrella, dels quals són més coneguts : Plutó, Eris, Ceres,...

El Sistema Solar es troba a uns 28 mil anys-llum del centre de la Via Làctia, que és la nostra galàxia.l

Els planetes i tots els altres cossos del sistema solar orbiten al voltant del Sol, en la mateixa direcció seguint òrbites el·líptiques en sentit antihorari  vist des de sobre del pol nord del Sol.. El pla en què giren és l'eclíptica, amb un grau d'inclinació variable: així, Plutó té una inclinació respecte l'eix de l'eclíptica de 18º.

 

 

Els cossos que formen el Sistema Solar  són:

SOL: Una estrella de tipus espectral G2 que conté més del 99% de la massa del sistema solar. Té un diàmetre de 1.400.000 km. i es compon d'un 70% d'hidrogen,  un 25% d'heli i una mica d'oxigen, carboni, ferro i altres elements.

                                                

         

    

 

 Perspectives  sobre l´existència de vida al Sistema Solar (resum, abstract)
 per Albert Capell Brugués

Iniciada una nova exploració del planeta Mart i completada l´exploració preliminar del Sistema Solar, ens atrevim a extreure les primeres conclusions sobre el vell problema que ha captivat l´interés de l´home: la possible existència de vida a altres planetes del nostre sistema solar.

“Que poc raonable seria que suposéssim que llevat de la Terra i del cel que percebem no existissin altres cels i altres Terres” (Teng Mu, filòsof xinès del s. XIII.)

Giordano Bruno (1548-1600), filòsof del Renaixemet, morí cremat a les flames de la foguera de la Inquisició. Fou condemnat a ser cremat viu. Quin crim terrible havia comès ? Va tenir la gosadia de pensar que la Terra no era potser l´únic astre de l´Univers que tenia vida !