Detalls de la Lluna, regió N.O. del dia 15, edat lunar 9 dies.

La lluna creixent es mostra clarament gibosa.
Aquesta nit ja veiem una part més gran del Mare Imbrium i el seu arc de muntanyes que l'envolten. Veiem els Alps i la vall dels Alps. El gran Plato, de fons fosc,de grans muralles il·luminades pel Sol a mesura que s'alça. Si feu zoom a la imatges veureu les siluetes de les ombres. Bonic espectacle el joc d'ombres de les parets dels cràters, dels pics, .. cada dia canviants.
Els Apenins esplendorosos aquesta nit en què el sol il·lumina la seva vertent oriental i les vertents occidentals romanen en la foscor. En l'extrem occidental de la serralada un jove cràter, Eratostenes, desperta banyat per la llum del Sol.

Al nord destaca el Mare Frigoris, allargassat. on hi ha diversos cràters. Archytas, Protagoras,... Destaquem el cràter W.Bond, immnens, amb forma de diamant on una cresta paral·lela a la paret nord-occidental. Al sud de Plato i emergent de la superfície del Mare Imbrium hi ha, aïllats, alguns pics i muntanyes semblants a Piton. Els cràters Aristillus, Autolycus tenen un company molt il·lustre: Arquímedes, el fons del qual ha quedat inundat per la lava del mar. A prop d'aquests cràters va impactar al 1959, la primera nau espacial que va arribar al nostre satèl·lit.