Sobre la morfologia lunar (1)

Quan mirem a la Lluna, podem veure que té regions fosques i regions clares.
A les regions fosques de la Lluna se les anomena maria, que significa "mars" en llatí. De manera que, Mare Tranquilatis vol dir, "Mar de la Tranquil·litat". Els astronautes de l'Apol·lo van descobrir que aquestes regions són praderies llises i planes amb molt pocs cràters. Els maria obtenen el seu color de les roques basàltiques, similars a les roques fosques que forma la lava dels volcans a la Terra.
Els mars (maria) cobreixen prop del 16% de la superfície lunar i van ser formats per colades de lava que principalment van omplir les enormes conques d'impacte. Els impactes van causar la formació de grans cràters.
.
La sonda japonesa Kaguya va descobrir tres forats circulars profunds en la superfície lunar causats potser pel col·lapse o caiguda de trossos de sostre de diversos tubs de lava; a la Terra també es produeixen quan un corrent de roca fosa se solidifica i la lava s'escorre deixant un tub buit a la roca. Així es formen àmplies xarxes de galeries i grans voltes buides que, algunes vegades, s'esfondren, formant forats

La superfície de la Lluna és de color gris i presenta una gran quantitat de fins sediments producte dels innombrables impactes de meteorits. Això va ocórrer entre 3850 als 4000 milions d'anys. Això porta a la idea que la Lluna va experimentar un bombardeig de meteorits molt intens durant aquest temps.