L'Albert

Albert Capell Brugués, mestre i llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona. Vaig dedicar la meva vida laboral a la docència i com astrònom amateur vaig compartir el temps amb la divulgació de l'astronomía entre els joves. Membre de l'Agrupació Astronòmica de Barcelona -ASTER-, cofundador de la l'associació “Cel i Terra, Amics del Montsec”, indret on vam construir uns mòduls fixos i vam ser pioners en l'observació en aquest espai de la serra del Montsec, on avui hi ha el “Centre d'observació de l'Univers” (COU)

LLICENCIAT EN FILOSOFIA I LLETRES ( SECCIÓ DE GEOGRAFIA ) per la Universitat de Barcelona, 1974 .

MESTRE per l´Escola Normal de Magisteri, 1968.

MESTRE DE CATALÀ per la Universitat de Barcelona,1979.

CERTIFICAT de capacitat per a ensenyar la Llengua catalana a l´Educació General  Bàsica per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1975

Professor de LLENGUA CATALANA  a la Universitat de Barcelona  (Servei de Llengua  Catalana ) des del curs  1978-1979 al curs 1990-1991.

Ha presentat una ponènccia  en la  5th. INTERNATIONAL CONFERENCE  TEACHING ASTRONOMY (1995). “Importància de les càmeres CCD en l´ensenyament de l´Astronomia a l´escola”.


 Ponent en XVIII CURSOS DE VERANO -2007 Facultad de Ciencias (UNED),  Barbastro (Huesca)
 Título del Curso: Introducción a la fotografia astronómica
 
Ponente: Albert Capell, Asociación Astronómica Aster.


Col.laborador de la  revista  ASTER  i de les juvenils El Bupet , Pub-212  i  La Veu del Batxillerat de les Escoles Garbí.

Va ser membre del Seminari Permanent  per a l´ensenyança de l´Astronomia de l´ICE (Institut de Ciències de l´Educació) de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya)

Publicacions:
 

Aprenem Astronomia construint un planisferi, Lourdes Bonvehí, Albert Capell, Josep colom, Rosa M.   Ros; Ed.Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Unitat de Formació de Formadors., 1998.
El planisferi i 40 activitats més, R.Mª Ros, A. Capell i J. Colom, Ed. UNIFF-UPC, 2002.
El plansferio y 40 actividades más, R.Mª Ros, A. Capell y J. Colom, Ed. Antares, 2005, (Astrotienda.com).
El Sistema Solar, actividades para el aula, R.Mª Ros, A. Capell i J. Colom, Ed. Antares, 2005,( Astrotienda .com).
El Sistema Solar amb 70 activitats, R.Mª Ros, A. Capell i J. Colom Ed. UNIFF-UPC